My feet my freedom

Voetreflexmassage
GAIA

Oorkaarsbehandeling

Wat zijn oorkaarsen?
Oorkaarsen zijn letterlijk kaarsen voor in het oor. Deze therapie vindt zijn oorsprong bij de Hopi Indianen. Ze bestaan uit zuivere bijenwas. Binnenin de kaars zit onderaan een speciale filter, die voorkomt dat verbrandingsresten en was in het oor druppelen.

Hoe werkt het?
Ik begin met een basis lymfedrainage van het hoofd. De lymfe wordt dan gestimuleerd om af te voeren, wat echt een voordeel is bij een oorkaars behandeling.

Je neemt plaats op de behandeltafel en gaat zo ontspannen mogelijk op je zij liggen met je hoofd al dan niet op een kussen. Je krijgt een dekentje om lekker warm te blijven. Ook leg ik een handdoekje over je haar. De kaars wordt zachtjes met een licht draaiende beweging in je oor aangebracht. Dan wordt ie aangestoken. Tijdens het branden ga je knisperen of ruisen horen, je voelt ook een fijne warmte. De kaars brandt ong. 10 minuten. Je behandelt altijd beiden oren. Met wisselen en drainage en nog even “narusten”, moet je rekenen op ongeveer een uur.

Wat is het effect en de werking?
Het geeft veel rust en ontspanning. Het werkt lichaamszuiverend.
Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te danken aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Het kan meteen een druk en pijnverminderend effect geven. Een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen zijn ook mogelijk.

Bij de volgende klachten is een oorkaars behandeling aan te raden:
Hoofdpijn, migraine; nervositeit, stress; slaapproblemen; oorpijn, oorsuizing, oortinteling; neus-,voorhoofd-, bijholten, en/of keelontstekingen; verkoudheid, loopneus; het losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het uitspuiten van het oor).
Bij oorpijn, oorsuizen en hoofdpijnklachten treedt snel verlichting op.

Wanneer behandel je niet:
bij een geperforeerd trommelvlies; bij implantaten van de middenoorbeentjes; bij huidaandoeningen van oor en gehoorgang.