My feet my freedom

Voetreflexmassage
GAIA

5 Elementen Voedingsleer

Durf je t aan om veranderingen in je eetpatroon aan te brengen?
Lastig hoor, we zijn zo gewend om te eten zoals we al heel lang doen, dat het doorzettingsvermogen vergt om zo'n patroon te veranderen.
Er zijn veel waarheden omtrent voeding.
Wat wij vergeten zijn is dat je lichaam precies weet waar het behoefte aan heeft. Die behoefte, bijvoorbeeld aan zoet, is ook terug te vinden in voeding, niet perse in snoep. Hoe gezonder je eet, hoe minder de behoefte aan zoet zal worden. Maar wat is gezond?

Wat de 5 elementen voedingsleer meegeeft is, dat het spijsverteringssysteem, het midden, de maag en milt, versterkt moet worden. Het doel is om het lichaam elke dag via een geschikte keuze aan voedingsmiddelen te versterken om zodoende gezond te blijven of te worden. In China wordt bij iemand die ziek is eerst het voedingspatroon aangepast, daarbij worden chinese kruiden ingezet, acupunctuur en (voetreflex)massage.
Je verteringsvuurtje moet aangewakkerd worden door meer warm en gekookt te eten. Vanuit de traditionele keukens werd ook veel meer gekookt. Brood en rauwkost eet je bij een gerecht, maar niet als hoofdmaaltijd.
Rauw en koud blust je verteringsvuurtje, terwijl warm en gekookt, gecombineerd met de juiste kruiden, je vertering juist helpt. Daarbij is het belangrijk dat je ontbijt als een keizer, luncht als een koning en dineert als een bedelaar. Tussen de middag de "grootste" maaltijd, dus zoals vroeger warm eten, en juist 's-avonds niet teveel omdat dat niet meer volledig verteerd wordt. Je denkt dan misschien dat je dat nooit kan verwezenlijken, maar met creatief denken kom je een heel eind.
Hoe beter je verbranding is, des te beter je van overgewicht af komt; dit is geen doel maar kan een prettige bijkomstigheid zijn.

Voeding, er zit heel veel in, en er is een hoop over te vertellen. Mocht je er meer van willen weten dan kan ik je een overzicht meegeven om een begin te maken, en ik kan er nog meer over vertellen.